Kendra: Radar geeft mij de ruimte invulling te geven aan mijn ambitie

Kendra


"De manier waarop Radar invulling geeft aan haar missie en visie vind ik bijzonder. Alles draait om de cliënt en het zo goed mogelijk benutten van zijn of haar talenten. Hetzelfde geldt overigens voor de medewerkers. Als je ervoor openstaat krijg je hier alle kansen om door te groeien. Dat spreekt me enorm aan. Ik heb veel ambitie en Radar geeft mij de ruimte daar invulling aan te geven."

Kendra werkt nu bijna zeven jaar bij Radar. “Ik ben begonnen als stagiaire bij de Wissel. Daarna heb ik gesolliciteerd op een baan als persoonlijk begeleider bij ’t Anker aangeboden. Die kans heb ik met twee handen aangegrepen. Het bevalt me hier nog steeds uitstekend. Wat ’t verschil maakt? Dat we een enorm fijn team hebben. Iedereen is flexibel, niks is te veel en alles kan. We gunnen elkaar het beste. Bovendien hebben we goede mensen aan boord, met de juiste expertise om onze complexe cliëntengroep zo goed mogelijk te ondersteunen. We vullen elkaar uitstekend aan en dat werkt heel plezierig.”

Volgende stap
"
Inmiddels heb ik de volgende stap in mijn loopbaan gezet, sinds maart 2021 ben ik Gespecialiseerd Begeleider. Ik werk 8 uur mee in het rooster. De rest van mijn taken zijn overkoepelend en bestaan uit het coachen van medewerkers, het zorgproces, ondersteunende werkzaamheden voor de manager en diverse administratieve taken. Dit allemaal met een helicopterview over de voorziening. De uitdaging is mijn functie zit met name in het handelen in complexe en weinig stabiele situaties."

Mooie kansen
"
Ik vind het belangrijk te werken in een organisatie die het beste met haar medewerkers voor heeft. Laatst hadden we iemand die vanuit een re-integratietraject bij ons aan de slag ging. Zij toonde initiatief en mocht een opleiding volgen. Het is fantastisch te zien hoe iemand zich dan ontwikkelt, een sterker gevoel van eigenwaarde krijgt en van waarde is voor de organisatie. Dat iemand zo’n mooie kans krijgt, vind ik tekenend voor Radar."

Happy medewerkers
"
Kendra vindt het belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. “We zijn de hele dag in touw voor de cliënten, het is goed om ook eens stil te staan bij wat er leeft bij je collega’s. Bij de start van de dienst probeer ik daarom tijd te maken en gewoon eens te vragen ‘hoe gaat ’t met je?’. De teamvergaderingen beginnen we nu ook met een kwartiertje aandacht voor elkaar. Ik merk dat iedereen dat fijn vindt. Je leert elkaar nog beter kennen, er is meer onderling begrip en dat werkt nu eenmaal veel prettiger. Zo hebben we niet alleen happy cliënten maar ook happy medewerkers."